Na sončni strani Alp je leta 2013 začela nastajati nova animirana miniserija Maček Muri, priljubljenega knjižnega junaka. Zgodbe iz knjige o mačku Muriju, muci Maci in ostalih prebivalcih Mačjega mesta pozna mlado in staro iz vse Slovenije. Kajetan Kovič nas z zgodbami o Mačku Muriju navdušuje že od leta 1975, pesmi, ki jih prepeva Neca Falk, pa se otroci učijo že v vrtcu. Ker nam je Maček Muri tako pri srcu smo se odločili, da ga oživimo tudi na televizijskih ekranih in morda tudi filmskih platnih.

Leta 2013 je animacijski studio Invida objavil prvi del miniserije: Maček Muri – Rojstni dan. V uvodnem delu spoznamo Murija v težavah, saj je pozabil, da je danes Macin posebni dan. Na srečo ga na to opozori dobri prijatelj, izumitelj Miki.

Leta 2016 sledi težko pričakovano nadaljevanje, drugi del: Maček Muri – Sprehod. Širši publiki bo risanka predstavljena 13. maja v mestnem kinu Kinodvor v Ljubljani.

V studiu Invida tretji del miniserije napovedujejo že za začetek leta 2018.
Skupaj bo miniserijo sestavljalo pet delov, ki se bodo skupaj povezali v srednjedolgi animiran film Maček Muri.

OGLEJTE SI MOJ YOUTUBE KANAL

Z NAKUPOM V SPLETNI TRGOVINI PODPIRATE USTVARJALCE MINISERIJE MAČEK MURI

V spletni Mačji trgovini najdete PAKET DVD Maček Muri 1. in 2. del, ter DVD za vsak del posebej. Na voljo tudi majice z motivi Muri, Maca in Čombe za otroke in odrasle!